image about Dadodans | Gaia Gonnelli

Dadodans | Gaia Gonnelli

Gysèle was van 2015 t/m 2017 zakelijk leider voor Dadodans. Samen met choreografe Gaia Gonnelli realiseerde zij het project Kokers (2016 / 2017).

Gaia Gonnelli is oprichter en artistiek leider van Dadodans. Dadodans richt zich op het creëren van dans, multidisciplinaire voorstellingen en educatieve projecten voor de allerjongsten. Gaia (Italië 1971) is een dansartiest (choreograaf, performer en dansdocent) en volgde in Amsterdam de opleiding Moderne Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 2009 maakt zij werk en educatieve projecten voor kinderen van 2 t/m 8 jaar. In haar werk combineert Gaia dans, theater, live muziek en andere kunstdisciplines. Zij creëert werk dat kinderen stimuleert om hun eigen, autonome verbeeldingskracht te gebruiken. Zij biedt hen de contouren voor interpretatie, maar niet de hapklare betekenissen. Gaia werkt in haar voorstellingen vanuit primaire elementen zoals kleuren, vormen, klanken en bewegingen. Haar voorstellingen zijn beeldend van karakter en spreken de fantasie van kinderen aan door hun zintuiglijkheid en associatieve aanpak.

Op 18 september 2016 ging de voorstelling Kokers (3+) in premiere bij Dansmakers Amsterdam.
Een stad, een bos, een huis, een speeltuin…
Twee dansers bouwen met kartonnen kokers hun eigen wereld. Hoe kun je een wereld opbouwen of afbreken? Bouw je samen of alleen? Welke spelletjes kun je spelen? Wie bepaalt de regels om het spel leuker te maken? In Kokers ontdekken twee dansers hoe je samen kunt spelen.

www.dadodans.nl

 
 
Fotografie | Saris & den Engelsman en Diana Blok