image about Dance Works Rotterdam

In loving memory: Andre Gingras (1966-2013)

Dance Works Rotterdam

Voor Dance Works Rotterdam/Andre Gingras heeft Gysèle gewerkt als interim zakelijk leider. Daarnaast was zij als productieleider verantwoordelijk voor projecten als de Parade (Anatomica #1) en festival Lowlands (Anatomica #3). Verder verkocht zij de voorstellingen The Sweet Art of Bruising (2011-2012) en Codex (2012-2013) aan diverse theaters.

 
Fotografie | o.a. Anna van Kooij

Dance Works Rotterdam/André Gingras is een van de oudste dansgezelschappen van Nederland. Dit gezelschap levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de moderne dans. Sinds 2010 heeft choreograaf André Gingras zijn intrede gedaan als artistiek leider bij Dance Works Rotterdam. Gingras plaatst dans in een maatschappelijke context door middel van rauwe, explosieve (theater)dans. Het gezelschap legt daarbij een nadrukkelijk accent op samenwerking en dialoog met andere instellingen buiten de grenzen van de moderne dans. Het internationale netwerk van Gingras geeft het gezelschap een nieuwe impuls om haar buitenlandse tournees te intensiveren.

Het gezelschap kenmerkt zich door rauwe en energieke dansproducties waarin hedendaagse (maatschappelijke) dilemma's centraal staan. De unieke dansstijl van het gezelschap bestaat uit een combinatie van hedendaagse dans met urban stijlen waaronder freerunning, capoeira en sport, gecombineerd met humor en absurditeit. 

 
Fotografie | o.a. Anna van Kooij