image about de KISS moves | Dorottya Kiss

de KISS moves | Dorottya Kiss

In 2015/2016 werkte Gysèle als zakelijk leider voor FUSION danstheatergezelschap de KISS moves. Samen met choreografe en artistiek leider Dorottya Kiss was zij verantwoordelijk voor de totstandkoming van de voorstelling Why Are You?

De KISS moves maakt energiek danstheater voor jong en oud en streeft naar een absolute FUSION van dans (en muziek genres). Vanuit een proces van FUSION - het samenbrengen van uiteenlopende dansstijlen, van academisch ballet & moderne dans tot urban & volksdans - heeft de KISS moves afgelopen jaren een eigenzinnige danstaal ontwikkeld. De KISS moves bewerkt en actualiseert klassiek dans- en muziekrepertoire en behandelt maatschappelijk relevante thema’s op een onderzoekende, en originele manier. Centraal staat de onthiërarchisering van hoge en lage cultuur – oftewel de grenzen tussen 'hoge- lage kunstvormen'. Door middel van het FUSION concept wil de KISS moves bewustzijn creëren en bijdragen aan een maatschappij waarin openheid, respect, creativiteit, kwaliteit en continuïteit centraal staan.

De avondvullende voorstelling Why Are You? was een tribute aan het 10-jarig bestaan van de KISS moves. De voorstelling bestond uit een double bill waarin de thema’s individualiteit, eigenheid en identiteit centraal stonden. Why Are You? was minimaal 70 keer te zien 2015-2016 en toerde door het gehele land (premiere september 2015 Bijlmerparktheater Amsterdam).

www.dekissmoves.com

 
 
Fotografie | Boy Hazes en Paul de Muyt