image about Jochem Jurgens Fotografie

Jochem Jurgens © 2012

Jochem Jurgens Fotografie

Jochem Jurgens fotografeert veel voor theater. Hij werkte met Boukje Schweigman & Theun Mosk, Dansgroep Amsterdam, TheaterEA, Jeugdtheater Sonnevanck, Hummelinck Stuurman, TM Theatermaker, Laura van Dolron, Hofstra & Thiry, Muziektheatercollectief Het Volksoperahuis, David Middendorp, Toneelgroep Oostpool, Tryater, WAK en de Veenfabriek.

Jochem fotografeert het liefst mensen. In zijn foto’s probeert hij een blik te vangen. Zo’n blik maakt een mens een mens. Foto’ s moeten vragen oproepen. Daarom is Jochem altijd op zoek naar authenticiteit, naar het vangen van een ziel, zoekend naar beperkingen omdat dat foto’s juist interessant maakt. Met zijn foto’s laat hij zien dat ze vooral ook iets zeggen over dat wat je niet kunt zien.

Voor Jochem Jurgens Fotografie was Gysèle in 2012 productioneel betrokken bij het unieke fotoproject TROOPS: Met een serie te maken groepsportretten onder de naam TROOPS (troepen/soldaten) wil fotograaf Jochem Jurgens laten zien dat mensen elkaar wel degelijk opzoeken in de ‘echte’, of fysiek te ervaren wereld. Voor wezenlijke contacten, voor gezelschap, voor geborgenheid en troost, voor verdieping, zingeving en inspiratie, voor vriendschap, voor erkenning, voor saamhorigheid, voor uitwisseling, als vlucht en als zoektocht naar gezamenlijke kracht.  Om te delen. Zowel jonge als oude generaties ontmoeten elkaar veel in groepen, in club- en clubjes, in maatschappelijke contexten en in organisaties en verenigingen buiten de werkplekken om. In allerlei vormen en maten, verbanden en structuren, zowel bovengronds als in het geheim. 

www.jochemjurgens.nl