image about De Nederlandse Dansdagen

Nederlandse Dansdagen 2017
Fotografie Annaleen Louwes | Ontwerp Esther Noyons

De Nederlandse Dansdagen

Gysèle werkt sinds 2011 voor festival de Nederlandse Dansdagen en is sinds die tijd verantwoordelijk voor de informatievoorziening en hospitality van de deelnemende gezelschappen. 

Daarnaast verkocht zij voor theaterseizoen 2016-2017 het minifestival Up Stage Right aan Nederlandse theaters. Up Stage Right biedt een gevarieerd en spannend programma vol Nederlandse dans die in alle hoeken van het theater te zien is, zoals de voorstelling van de prijswinnaar van 2015 (Loic Perela) en Distinguished Dreams (waarbij 3 jonge choreografen gekoppeld worden aan singer songwriters). Eerder was zij projectleider voor de projecten 'Lichtjaren' (2011) waarbij een jonge en oude danser in samenwerking met een choreograaf een duet maakten, en 'Dansen op de Cruyff Courts' (2012) waarbij het festival en de voetbalvereniging MVV Maastricht een alliantie aangingen om een publiek dat niet vanzelfsprekend met dans in aanraking komt van dans te laten genieten, met als verbindende elementen beweging en talentontwikkeling.

De Nederlandse Dansdagen is bij uitstek het festival om in één weekend het rijke aanbod van de Nederlandse dans te ervaren. De meest spraakmakende en indrukwekkende voorstellingen van uiteenlopende stijlen zijn in Maastricht te zien. Van urban dance tot klassiek ballet, van gerenommeerde choreografen tot aanstormend talent. Dans van Nederlandse bodem zal in het eerste weekend van oktober door de stad Maastricht, in theaters, op podia en in openbare ruimten te zien zijn. Het toonaangevende festival is een afspiegeling van het Nederlandse danslandschap en biedt een verzameling van moderne, urban, hedendaagse en klassieke dans. Tijdens het festival worden de Zwanen (VSCD-dansprijzen) voor de meest indrukwekkende dansproductie en meest indrukwekkende dansprestatie van het afgelopen seizoen uitgereikt, evenals de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor jong choreografietalent.

www.nederlandsedansdagen.nl
gysele@nederlandsedansdagen.nl

 
 Fotografie Annaleen Louwes | Ontwerp Esther Noyons