image about Studio Dries Verhoeven

Fotografie Sjoerd Kelderman

Studio Dries Verhoeven

Van februari tot en met juni 2019 werkte Gysèle als zakelijk leider ad interim voor Studio Dries Verhoeven. Zij nam hierbij waar voor Yoni Vermeire.

Dries Verhoeven is theatermaker en beeldend kunstenaar. Hij maakt installaties, performances en happenings in musea, op locatie en in de openbare ruimte van een stad. Op de grens tussen performance- en installatiekunst zet hij de verhoudingen tussen toeschouwers, performers, alledaagse werkelijkheid en kunst op scherp. De toeschouwer wordt direct betrokken bij het werk of krijgt de mogelijkheid om zijn eigen ervaring te sturen. In zijn werk markeert Verhoeven aspecten van de sociaal maatschappelijke realiteit waarin we leven. Het gaat hem niet om het overdragen van een stelling ten opzichte van die realiteit, maar veel meer om het activeren van het denken van de kijker, de aansporing tot kritische reflectie. Hij hoopt twijfel te zaaien over de dominante systemen die ons leven en denken ongemerkt bepalen. De laatste jaren waren het onder andere het huidige crisis-denken en de invloed van digitale media op intermenselijke verhoudingen die de aanleiding vormden voor een werk.

Het werk van Dries Verhoeven was te zien op festivals als de Wiener Festwochen, LIFT (Londen), Festival Transamérique (Montreal) en Holland Festival. Zijn werk is onderscheiden met diverse prijzen waaronder de Mont Blanc Young Directors Award op de Salzburger Festspiele (voor U bevindt zich hier) en als ‘Best International Performance’ op het Fadjr International Theater Festival in Teheran (voor Guilty Landscapes). Verhoeven werkte o.a. voor HAU Hebbel am Ufer Berlijn, Battersea Arts Centre London en de Münchner Kammerspiele. Zijn stichting A Room with a View wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht en het Fonds Podiumkunsten. Dries Verhoeven woont in Berlijn en Amsterdam.

www.driesverhoeven.nl