image about Hoe ik talent voor het leven kreeg

Fotografie Raymond van Olphen

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Gysèle werkte in 2020 als relatiemanager voor het project 'Hoe ik talent voor het Leven kreeg' van WAT WE DOEN. WAT WE DOEN maakt multidisciplinaire projecten om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen. 

De voorstelling 'Hoe ik talent voor het Leven kreeg' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi. Al Galidi schetst in de voorstelling op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving. Door de ogen van Semmier bezien, wordt het publiek meegenomen in de levens van de mensen die er wonen en werken. Ze proberen vaak het goede voor zichzelf en anderen te doen, maar raken soms hopeloos verstrikt in het systeem. 

‘Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.’ – uit het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg

In deze kleurrijke voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterbeleving. De gezelschappen WAT WE DOEN, het Amsterdams Andalusisch OrkestGeorge & Eran Producties en ICK Amsterdam bundelen hun krachten en zetten het AZC als een dorp met eigen wetten en regels neer op het toneel. Samen met vijftig spelers met een vluchtverleden, die het verhaal van Semmier zelf op hun eigen manier aan den lijve hebben ondervonden, vertellen zij dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater.